Houten vloeren onderhoud

Bij uw droomvloer hoort ook het juiste onderhoud. Op de vloer afgestemde schoonmaakmiddelen en onderhoudsmiddelen zorgen ervoor dat uw vloer er blijvend goed uitziet. Als voor het dagelijkse onderhoud - voor het verwijderen van los stof - alleen een stofzuiger nodig is, is het toch nodig om van tijd tot tijd de oppervlakken met onze MEISTER reinigingsmiddelen schoon te maken en te verzorgen.

Let er bij de reiniging steeds op dat de vloer slechts licht mag worden bevochtigd. Idealiter is de waterfilm „nevelvochtig“, en moet dus na ongeveer een minuut zijn opgedroogd. Enkele houtsoorten, bijv. beuken of esdoorn, reageren bijzonder sterk op vocht. Ook bij intensievere vlekken dient u geen scherp middel te gebruiken. Zelfs bij de hardnekkigste vlekken en verontreinigingen laat de MEISTER vlekverwijderaar het oppervlak weer als nieuw glanzen. Krassen op vloeren hebben niet alleen een nadelige invloed op het totaalbeeld van een ruimte, ze zorgen er ook voor dat de vloer vatbaarder wordt voor vuil en vocht. 

De onderhoudsproducten van MEISTER zijn er met name voor bedoeld, dat de vloer juist op intensief gebruikte plaatsen duidelijk beter wordt beschermd tegen gebruikssporen. Aanvullende tips voor een optimaal onderhoud van uw MEISTER-vloer krijgt u ook in de speciaalzaak.